Selecteer een pagina

Uw gevel een 2de leven met gevelrenovatie

Zon, regen en wind hebben ontegensprekelijk een impact op jouw woning. Ook als je in een straat met veel auto- en vrachtverkeer woont – waar er dus veel luchtvervuiling is – krijgt jouw woning het vaak flink te verduren. Op jouw gevels is die invloed heel duidelijk te zien: mos en andere soorten vuil hechten zich vast en zijn vaak zeer moeilijk te verwijderen. Bij Interbrickx bieden we jou verschillende methodes van gevelrenovatie, ofwel gevelreiniging, om een gepaste aanpak te voorzien.

ZANDSTRALEN

De meest bekende en gebruikte manier van gevelrenovatie is zandstralen. Om jouw gevel te zandstralen hebben we enkel luchtdruk, water en – natuurlijk – zand nodig. De fijne zandkorrels worden samen met het water onder zeer hoge luchtdruk op jouw gevel gespoten. Daardoor zijn we in staat om het grootste vuil van jouw gevel te verwijderen. 

Ondanks de hoge druk die bij zandstralen gebruikt wordt, zijn we in staat om de voegen intact te laten. Dat komt doordat we tijdens de gevelreiniging onze machines zodanig nauwkeurig instellen, dat we de juiste druk en hardheid vinden die bij jouw gevel past.

NEVELSTRALEN

Een iets lichtere manier dan zandstralen is nevelstralen. Dat is een manier van gevelreiniging die ook gebruik maakt van water en zand, maar de luchtdruk ligt lager dan bij zandstralen.

Nevelstralen is geschikt voor matig tot middelzwaar vuil op jouw gevels. Dat gaat bijvoorbeeld over mos, maar ook verf(resten) mag je daar bijrekenen. Nevelstralen is een vorm van gevelrenovatie waarbij we de grootte van de zandkorrels en de druk erg nauwkeurig kunnen bepalen. Op die manier vermijden we schade aan voegen.

STOOM

Een minder bekende techniek van gevelrenovatie, is stoomreiniging. Ook hier zegt de naam perfect wat de techniek inhoudt: jouw gevel wordt behandeld met stoom. Zo’n stoomreiniging wordt in de eerste plaats gebruikt voor gevels waarvan het vuil makkelijk te verwijderen is. Dat zijn meestal gevels die regelmatig gereinigd worden.

Gevelreiniging door middel van stoom is milieuvriendelijk én goedkoop. Maar toch is een stoomreiniging niet voor alle gevels geschikt. Bestaat jouw gevel bijvoorbeeld uit oudere en broze materialen, dan kies je beter niet voor een stoomreiniging.

CHEMISCHE PRODUCTEN

De vierde methode van gevelreiniging die we bij Interbrickx gebruiken is een behandeling met chemische producten. Daarbij vernevelen we een chemisch schoonmaakmiddel op de gevel. Daarna laten we het product een tijdje intrekken zodat het zijn werk kan doen.

Van zodra het product lang genoeg heeft kunnen intrekken, verwijderen we het vuil van jouw gevel. Een gevelrenovatie met een chemisch product is net zoals zandstralen geschikt om het grootste en meest hardnekkige vuil van jouw gevel te verwijderen.

GEVELBESCHERMING

Nadat we jouw gevel gereinigd hebben, brengen we graag een beschermlaag aan. Op die manier is jouw gevel optimaal bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden en kan vuil zich minder makkelijk vasthechten.

Om jouw gevel te impregneren na een gevelrenovatie, gebruiken we een chemische vloeistof. Die vloeistof werk waterafstotend, waardoor mos en algen de kans niet krijgen om zich vast te hechten aan jouw gevel.

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken i.v.m. gevelreiniging?